09:00-18:00 Vandaag geopend van 09:00-18:00
Telefoonnummer0599 312 368

Hof van Sellingen

Cadeauwinkel | Bloemist | Bed & Breakfast

Deze heerlijke thee serveren wij voor u

Deze heerlijke thee serveren wij voor u

 

Zwarte thee

 

 

 

 

 

Zwarte Thee 
Hof van sellingen thee volle smaak
Teuttante's thee thee van de eerste pluk, goed voor de maag
Sinaasappel thee een verrassing voor uw smaak
Citroen-thee een zachte citroensmaak
Schietweerthee met de geheimen van westerwolde
Vanille thee met een geurige vanillesmaak
Earl Gray heerlijke aroma met karmadon
Darjeeling Thurbo een geurige heldere goudkleurige thee
Pu-Ehr thee een zeer gezonde thee volgens Oud-Chinees gebruik gefermenteerd
Jasmijnbloesem thee een Chinese thee als Champagne onder de thee's
Formosa Oolong thee Een lichte heldere thee
Ceylon Bio thee geheel biologisch gekweekte kostbare thee met en aangename kruidige smaak

 

Kruidenthee

  

 

 

                                                                    

Vruchtenthee
Vlierbessen thee verhoogt de weerstand
Schwarzwälderkirsch thee rode thee met een fijn aroma
Bosvruchten thee
fruitige frisse thee
    

 

 

Groene Thee

 

           

 

Kruidenthee
Griep neen thee
kruidenthee met venkel, anijs en honing
Fruit-fit thee
appeltjesfris, kruidige melange
Droom thee
kruidenthee met zoethou 

 

 Rooibos thee

 

 

 

Groene thee
Groene thee
zacht/kruidig van smaak
Tropical groene thee
met o.a. mango en zonnebloem
Vanille groene thee
met vanille arom 

 

Rooibos
Thee puur
zacht/kruidig van smaak
Thee groen
met o.a. mango en zonnebloem
met sinaasappel
met mineralen en sinaasappelsmaak
met wilde kers
echte wilde kersen
met citroen met citroen en mango
met caramel met slagroom en car

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis van de thee

Geschiedenis van thee 

 

Thee vindt zijn oorsprong in het oude China. De oorsprong van het woord thee komt ook uit China: cha.

Er gaat een legende dat 5000 jaar geleden de toenmalige Keizer Shen Nung de thee ontdekte in een bos. Terwijl de keizer water aan het koken was, vielen er bladeren in het kokende water. De geur en de smaak bevielen de keizer zo erg, dat hij vanaf die dag elke keer als hij water ging koken bladeren zou toevoegen.

 

Nederland heeft nog lang moeten wachten op thee. In 1610 is een kleine hoeveelheid thee meegenomen, destijds werd het als een curiositeit beschouwd. Pas vanaf het einde van de 17e eeuw kwamen met de VOC grote hoeveelheden naar Nederland. Deze thee kwam uit Batavia, dat werd geleverd uit China.

 

Op Java en Sumatra legden de Nederlanders theeplantages aan. De Engelsen deden dat in India en Sri Lanka (toen Ceylon). Tot in de 18e eeuw was thee vooral een drank waarvan het gebruik alleen was weggelegd voor rijken. Want één ons thee kostte een vermogen. Het was dus geen drank die een gemiddelde werkman zich kon permitteren. De welgestelden dronken graag thee in hun speciale theekoepels (theehuizen). 

 

Thee zetten

Goede thee zetten

Voor het verkrijgen van een goede en lekkere kop thee dienen de gouden regels van het theezetten in acht genomen te worden.

 

Voorverwarmen

Begin met het koken van vers koud leidingwater, laat het water zachtjes doorkoken. Schenk een beetje van het kokende water in de theepot om deze voor te verwarmen. De begintemperatuur van de thee zal sterk dalen als de theepot niet wordt voorverwarmd.

 

Dosering

Schenk het water dat gebruikt is voor het voorverwarmen uit de theepot. Doe het gekookte water erin en gebruik voor een volle theepot, (met een inhoud van ongeveer 8 kopjes thee), twee theezakjes. Bij gebruik van losse thee een dosering aanhouden van 1 theelepel losse thee per kopje en bij het zetten van een pot thee 1 theelepel thee extra toevoegen. Volgens de Engelsen is het “one for each cup and one for the pot”.

 

Het trekken

Tijdens het trekken van de thee moet deze op temperatuur blijven. Zet de thee daarvoor op een theelichtje of onder een theemuts. Gewone thee moet ongeveer 3 tot 5 minuten trekken.

• De zakjes na de trektijd enkele keren op en neer halen alvorens ze uit de theepot te halen.

• Losse theeblaadjes met een lepel in de pot omroeren.

• TIP: Gebruik een thee-ei of een theefilter voor de losse theeblaadjes.

 

Zet niet teveel thee, want als ze te lang staat wordt ze te sterk en bitter.

• Darjeeling en Orange pekoe is een trektijd van 7-8 minuten ideaal.

• Groene thee nooit langer dan 3 minuten laten trekken, er komt dan teveel tannine vrij, waardoor de thee bitter wordt. Aangeraden wordt het gekookte water voor groene thee iets te laten afkoelen voordat het de theepot in gaat.

 

 


Arrangementen
Overnachten Overnachten
Lifestyle
Evenementen Evenementen
Lifestyle en Flowers Lifestyle en Flowers
Informatie
Tearoom Tearoom
Contact Contact
Nieuwsbrief Nieuwsbrief
Foto's Foto's
Nieuws Nieuws
Contact
09:00-18:00 Vandaag geopend van 09:00-18:00
Telefoonnummer0599 312 368
Copyright Hof van Sellingen 2015 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden website