Gesloten Wij zijn vandaag gesloten.
Telefoonnummer0599 312 368

Hof van Sellingen

Cadeauwinkel | Bloemist | Bed & Breakfast

Ontdek onze tearoom

Ontdek onze tearoom

 

Onze Tearoom  een stukje Engeland in Sellingen…

Koffietijd? Kom genieten van een vers gezet kopje koffie, cappuccino of thee in onze sfeervolle English Tearoom!

Lunchtijd? Tussen de middag (tot 16.00 uur!) serveren wij een fijne, kleine lunch met keus uit diverse luxe belegde broodjes.

Theetijd? Onze menukaart biedt een scala aan keuzes van een eenvoudige Teabreak via een Cream Tea tot een uitgebreide High Tea.

Tijdens of na een wandeling of fietstocht door het mooie Westerwolde, is het goed toeven in onze originele English Tearoom. Even een moment voor uzelf. Even heerlijk genieten. Van een eenvoudige cream tea tot een uitgebreide High Tea (op reservering); bijna alles is mogelijk en vragen staat vrij. Tussen de middag kunt u ook een smaakvolle, luxe lunch gebruiken. De Engelse ambiance is sfeervol, gezellig en fleurig, kleurig en geurig.

Groups and Partys

Heeft u zakelijk of in de privé-sfeer iets te organiseren voor een groep, denk ook dan eens aan Hof van Sellingen. De tearoom biedt legio mogelijkheden. Of u nu met een groep van 5 of 60 personen komt, u kunt bij ons altijd terecht.

  

“That’s my cup of tea!”

 

De geschiedenis van de High Tea volgens de verhalen.

Hertogin Anna van Bedford Hertogin Anna van Bedford kreeg in de jaren rond 1840 tegen een uur of vier honger en liet bij haar dagelijkse thee wat hapjes serveren, zodat zij niet hoefde te wachten tot de avondmaaltijd. Er werden verschillende theesoorten en een lichte maaltijd voor haar gemaakt. Dit beviel haar wel en ze ging dit vaker doen. Het gebeurde steeds vaker dat zij daarbij haar vriendinnen uitnodigde; de sandwiches kregen gezelschap van kleine gebakjes, cake en taart. Deze gewoonte werd heel snel een hype binnen de kringen van de Engelse upperclass-dames en verspreidde zich in de loop van de tijd steeds verder. Een van de bekendste liefhebsters was Queen Victoria. Zij maakte er echt een sociale gebeurtenis van aan het hof. Dit is volgens de verhalen de geschiedenis van het ontstaan van de High Tea. Eigenlijk hebben we het hier echter over de Afternoon Tea, waarvan de Nederlandse High Tea is afgeleid. Maar dat is natuurlijk geen reden om er minder van te genieten!

 

High Tea lekkernijen

Wat te denken van scones met clothed cream en rood fruit, lemon curd, teabread, huisgemaakte taarten, brownies en andere zoete lekkernijen? Ook serveren wij hartige hapjes, zoals een warme quiche en sandwiches. Dit alles uiteraard met de mooiste soorten thee. Maar koffie kan natuurlijk ook!

High Tea reserveren

Een High Tea, inclusief onbeperkt thee/koffie, is mogelijk vanaf 2 personen van dinsdag tot en met zondag, uitsluitend op reservering.

Voor reserveringen en informatie over de verschillende mogelijkheden zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 0599-312368 of via 
info@hofvansellingen.nl

          

 

   

         


Arrangementen
Overnachten Overnachten
Lifestyle
Evenementen Evenementen
Lifestyle en Flowers Lifestyle en Flowers
Informatie
Tearoom Tearoom
Contact Contact
Nieuwsbrief Nieuwsbrief
Foto's Foto's
Nieuws Nieuws
Contact
Gesloten Wij zijn vandaag gesloten.
Telefoonnummer0599 312 368
Copyright Hof van Sellingen 2015 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden website